EtusivuVuosia, sävellyksiäUuno KlamiKuvagalleriaBibliografiaUuno Klami -seuraLinkitAjankohtaistaYhteystiedot In English
 

III Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun sävellysaika lähestyy loppuaan

9.11.2013

Innostuneen vastaanoton saaneen III Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun sävellysaika lähestyy loppuaan: kilpailusävellykset tulee postittaa kilpailukansliaan viimeistään 2.12.2013. Kilpailun myönteinen imago on selvästi kiirinyt kansainvälisesti ja myönteisiä yhteydenottoja kilpailun merkityksestä ja annista on tullut säveltäjiltä ja muilta musiikkialan ammattilaisilta ympäri maailmaa. 

Kilpailuun voivat ottaa osaa kaikki Euroopan Unionin jäsenmaiden, Pohjoismaiden sekä seuraavien maiden kansalaiset: Albania, Andorra, Bosnia-Hertsegovina, Kosovo, Kroatia, Liechtenstein, Makedonia, Moldova, Monaco, Montenegro, San Marino, Serbia, Sveitsi, Ukraina, Valko-Venäjä, Vatikaanivaltio ja Venäjä. Eurooppalaista sävellystaituruutta tuomaristossa edustaa sukupolvensa johtaviin säveltäjiin ja musiikkivaikuttajiin lukeutuvat suomalaissäveltäjät Kalevi Aho ja Magnus Lindberg sekä virolainen säveltäjä Erkki-Sven Tüür, kapellimestarijäsenenä on Kymi Sinfoniettan taiteellinen johtaja Yasuo Shinozaki. Kilpailun nimekäs tuomaristo valitsee kilpailun finalistit kevättalvella 2014.

Kilpailu on kirvoittanut suurta kansainvälistä huomiota: sävellyskilpailutiedusteluja on tullut runsaasti ympäri maailmaa - jopa enemmän kuin edellisessä, ennätyksellisen osanoton saaneessa II Kansainvälisessä Uuno Klami -sävellyskilpailussa. Edellisten kilpailujen perusteella kilpailukansliaan saapuvien sävellysten huipun odotetaan ajoittuvan aivan sävellysajan päättymisen viime metreille, joulukuun alkupuolelle. Erityiskiitosta ovat saaneet kilpailun tasokas tuomaristo sekä kilpailun palkinnot, jotka ovat arvoltaan seuraavat: 1. palkinto 11 000 euroa, 2. palkinto 9 000 euroa ja 3. palkinto 7 000 euroa.

Finaaliin valitut teokset ja niiden säveltäjät esittäytyvät suurelle yleisölle ainutlaatuisella tavalla syksyllä 2014: Kymi Sinfonietta esittää kilpailun finaaliin valitut sävellykset kahdessa finaalikonsertissa Kouvolassa ja Kotkassa taiteellisen johtajansa, kapellimestari Yasuo Shinozakin johdolla. Sävellyskilpailun finaali kerää kansainvälistä säveltäjäjoukkoa Kymenlaaksoon: Finalistien ohella myös tuomariston jäsenet seuraavat finaalikonsertteja ja niiden orkesteriharjoituksia paikan päällä. Ainutlaatuista kilpailussa onkin se, että tuomaristo tekee lopullisen ratkaisunsa vasta finaalikonsertit ja niiden harjoitukset kuultuaan. Näin ollen lopputulos perustuu useassa esityksessä saatuun soivaan kuulokuvaan.

Uuno Klami -sävellyskilpailun tarkoituksena on tuoda esille ja edistää eurooppalaista nykysäveltaidetta ja säveltäjien työtä oman aikansa kosmopoliitin säveltäjän Uuno Klamin (1900–1961) nimen alla. Kymenlaaksosta kotoisin ollut säveltäjämestari oli ikäpolvensa menestynein suomalainen säveltäjä. Klamin elämäntyön arvostusta pyritään kasvattamaan sävellyskilpailun kautta aktiivisesti niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. 

 

Lisätietoja: Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun kannatusyhdistys ry, toiminnanjohtaja Reetaliina Marin, puh. 050 324 0058, fax: (05) 234 4708

s-posti: reetaliina.marin@kymisinfonietta.fi

internet: www.klamicompetition.fi

Takaisin