EtusivuVuosia, sävellyksiäUuno KlamiKuvagalleriaBibliografiaUuno Klami -seuraLinkitAjankohtaistaYhteystiedot In English
 

III Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailun ilmoittautuminen on alkanut

27.4.2016

Lajissaan ainutlaatuisen Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailun tarkoituksena on  innostaa lapsia ja nuoria sävellysharrastuksen pariin sekä tuoda uuden nuoren säveltäjäsukupolven teoksia paremmin esille. Ideana on, että kilpailusta saamistaan kokemuksista ja kontakteista nuoret säveltäjät voivat ammentaa tukea ja kannustusta myös tulevissa vaiheissaan musiikin parissa. 

Kilpailu jakautuu 10–14-vuotiaiden ja 15–19-vuotiaiden ikäsarjoihin. Sävellykset tulee postittaa kilpailukansliaan viimeistään 13.2.2017. Tuomaristoon kuuluvat säveltäjä ja kapellimestari Atso Almila, säveltäjät Markus Fagerudd, Kimmo Hakola, Kirmo Lintinen ja Lotta Wennäkoski, jotka lukeutuvat tunnetuimpien nykysäveltäjiemme joukkoon. Säveltäjyyden ohella kilpailun tuomariston jäseniä yhdistää aito kiinnostus lasten ja nuorten luovaa musiikillista ajatusmaailmaa kohtaan. 

III Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailu huipentuu Uuno Klamin synnyinmaakunnassa Kymenlaaksossa marraskuussa 2017 Kotkassa ja Kouvolassa pidettäviin finaalikonsertteihin. Konserteissa finaaliteokset esittää Kymi Sinfonietta, ja kapellimestarina toimii myös kilpailun tuomaristossa vaikuttava Atso Almila. YLE radioi toisen finaalikonsertin. Kaikki noin kymmenen finaaliin valittua nuorta saapuu finaaliviikolla Kymenlaaksoon, ja he pääsevät osallistumaan tiiviisti finaalikonserttien orkesteriharjoituksiin. Nuoret säveltäjät saavat kilpailun kautta tärkeää orkesterikokemusta, johon sävellysopintojen alkuvaiheessa on vain harvoin mahdollisuutta. Ammattimuusikkojen myönteinen palaute ja tuomariston perehdytykset säveltäjän ammattiin kilpailun aikana ja sen jälkeen sekä omanikäisten säveltävien nuorten kohtaaminen onkin koettu kannustavina elementteinä kilpailussa.

Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailuun saapuneiden sävellysten määrä ja taso ovat yllättäneet aiemmilla kerroilla iloisesti sekä tapahtuman järjestäjät että tuomariston. Usean kymmenen monipuolisen sävellyksen osallistuminen kilpailuun Pohjois-Suomesta aina eteläisimpään Suomeen saakka on ollut osoitus alan nuorten harrastajien innostuneisuudesta ja osaamisen tasosta sekä kilpailun merkityksestä. Kilpailu on saanut erittäin hyvää palautetta edellisten kilpailujen finalisteilta, ja kilpailulla on ollut merkittävä vaikutus nuorten musiikillisiin pyrkimyksiin.

 

Kilpailun säännöt ja ilmoittautumiskaavake ovat saatavilla tapahtuman internetsivuilta www.klamicompetition.fi ja kilpailukansliasta.

 

Lisätietoja: Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun kannatusyhdistys ry,

toiminnanjohtaja Reetaliina Marin, puh. 050 324 0058,

reetaliina.marin@kymisinfonietta.fi, www.klamicompetition.fi


Takaisin