EtusivuVuosia, sävellyksiäUuno KlamiKuvagalleriaBibliografiaUuno Klami -seuraLinkitAjankohtaistaYhteystiedot In English
 

Seuran järjestämät tilaisuudet

Säveltäjä Kalevi Aho kertoi ensimmäisen vuosikokouksen jälkeen läsnäolijoille Pyörteitä-baletin täydennystyöstään. Kyseessä oli Klamin pianolle kirjoittaman ensi näytöksen soitinnus, joka sai samana vuonna 19.8. kantaesityksensä Turun musiikkijuhlilla. Seuran käytännöksi vakiintui, että keväisin järjestettävän vuosikokouksen ohjelmassa oli virallisen osuuden jälkeen tai sitä ennen musiikkiesitys tai muuta säveltäjään liittyvää ohjelmaa. Viulutaiteilija Jaakko Ilves ja pianotaiteilija Margit Rahkonen esittivät 1989 kaksi osaa Klamin keskeneräisestä nuoruudenaikaisesta sonaatista, josta säveltäjä muokkasi sittemmin alttoviulu–piano-version. Rahkosen soittamana kuultiin myös toinen harvinaisuus, edellä mainitun sävellyksen kanssa samoihin aikoihin syntynyt pianokappale Prélude 3 (Valse quasi caprice). Olli-Pekka Tuomisalon kokoama yhtye esitti 2002 Klamin musiikkia Arvi Kivimaan näytelmään Hohtavat siivet.

Vuosikokousvieraina ovat olleet monet Klamin sävellyksiä ohjelmistossaan pitäneet suomalaiset muusikot. Vuonna 1990 saatiin tutustua toisen pianokonserton levyttäneen pianotaiteilija Juhani Lagerspetzin ajatuksiin. Vuosikokousvieraina on tavattu sellaisia eteviä suomalaisia kapellimestareita kuin Psalmuksen unohdukselta pelastanut Ulf Söderblom, Pyörteidenkin musiikkia johtanut ja levyttänyt Osmo Vänskä, Kalevala-sarjan ohjelmistoonsa ottanut nuori Mikko Franck vuonna 1998 ja Revontulia tunnetuksi tehnyt John Storgårds 2008. Klamin viulukonserton 2. versiota esittänyt ja sen levyttänytkin viulutaiteilija Pekka Kauppinen oli haastateltavana vuonna 2007.

Vieraana oli 1996 säveltäjän sukulainen, Klamia eloisasti muistellut Paula Malmi. Vuosikokouksessa 1999 vieraili Klami 2000 -juhlavuositoimikunnan puheenjohtaja Samuli Sipilä kertomassa säveltäjän syntymän satavuotisjuhlaan liittyvistä mittavista järjestelyistä, ja myös Kalevi Aho ja Helena Tyrväinen raportoivat 100-vuotisjuhlien valmisteluista. Vuonna 2004 teatteriohjaaja Arimo Haltsonen ja säveltäjä Eero Kesti kertoivat valmistamastaan näytelmästä Uuno Klami — Kuun poika.

Vuosikokousohjelmiin on sisältynyt myös tieteellisiä esitelmiä. Vuonna 2005 fil. maist. Jaana Utriainen kertoi Uuno Klamin laulusävellyksiä käsittelevästä tutkimuksestaan. Helena Tyrväisen esitelmäaiheita ovat olleet Kalevala-sarjan syntyvaiheet (1989), Klamin Pariisin-oleskelu 1924–1925 (1995) ja Vilho Ilmarin 1942 ohjaama elokuva Yli rajan, johon Klami on säveltänyt musiikin (1997). Vuonna 2006 hän esitelmöi otsikolla ”Uuno Klamin Merikuvia ja Kuvia maalaiselämästä – Kansanjuhla — Identiteetti, kuvallisuus ja orkesterityyli”.

Vuosikokousten yhteydessä on myös julkistettu seuran kustantamia kirjoja, partituureja ja pienpainatteita.